Projekt megnevezése:

Osli község középületeinek energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma:

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00012

Kedvezményezett:

Osli Községi Önkormányzat

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

22 541 432 Ft

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. október 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. szeptember 30.

Projekt bemutatása

Európai uniós támogatásból korszerűsítik Osli község önkormányzati hivatalának épületét.

Osli község önkormányzati tulajdonú épületének energetikai korszerűsítésére több mint 22 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A fejlesztés során a település központi épülete, a Polgármesteri hivatal kerül korszerűsítésre. A 22,5 millió forintos beruházásnak köszönhetően Osli Község az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási Szerződés megkötése megtörtént, a kivitelezés hamarosan elkezdődik, így már év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézménnyel fog gazdagodni a Község.

A projekt célja az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épületen a nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, hőleadók fejlesztése, fűtési és használati melegvíz rendszer berendezéseinek fejlesztése, központi légkondicionáló rendszer berendezéseinek fejlesztése és a kül- és beltéri világítás fejlesztése valósul meg.

Osli Község Önkormányzatának célja, hogy a középület korszerűsítése révén, a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás legyen elérhető a települési önkormányzat éves költségvetésében. A beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, továbbá növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a létesítmény energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös. Továbbá hozzájárul a településképi megújuláshoz is.